We are an amazing agency
By combining real estate expertise with in depth destination knowledge we take you one step ahead - welcome to the Homebase Spain Experience!
Read More →

Subscribe to our news, we promise not to overload your mailbox

* indicates required
Hänt på bloggen
 

Höga berg & Aktivitet!

Var du ska bo beror på hur lång transfertid från flygplatsen du kan tänka dig; 2 eller 3/3,5 timmar?

Pyreneerna börjar vid Girona och löper inåt landet längs franska gränsen. Lilla exklusiva landet Andorra ligger mitt på gränsen. Ju längre in du kommer desto högre berg och grönare och vildare natur hittar du. Var du ska bo beror på hur lång transfertid från flygplatsen du kan tänka dig; 2 eller 3/3,5 timmar? På närmare håll har du många fina orter och mycket natur, till exempel nationalparken Pedraforca med höga berg och skidorten La Molina, men är du beredd att köra litet längre kommer du upp i paradiset, i de riktigt höga bergsområdena med många toppar på över 3.000 m, en frodigare natur och tok-mysiga byar.

 

Vill du bo i en större by eller avskilt? Tänk på att tillgängligheten under vintern kan vara svårare i mindre bebodda områden/småbyar p g a snö. Det finns inte dubbdäck i Spanien och de flesta använder inte vinterdäck, utan snökedjor. De litet större byarna som Benasque, Vielha och Espot erbjuder både charm och ett bra utbud på service samtidigt som tillgängligheten är god under hela året. Vill du ha möjlighet att hyra ut när du inte själv utnyttjar ditt boende är tillgängligheten och närheten till skidorterna viktig. Det är dels för att få bra beläggning och dels för att ha närhet till ett företag som hjälper dig att sköta uthyrningen.

 

Vissa orter är mer turisttäta än andra. Föredrar du att ha året-runt grannar eller går det bra med säsongsboende grannar? Karaktären på boendet i orten ger byarna olika liv. Även om Pyreneerna inte alls har lika hårt turisttryck som Alperna kan det i välkända orter som Benasque och Espot bli rätt trångt under högsäsong (både vinter och sommar). Bara någon km utanför de mer välkända turistorterna hittar du små byar med lantligt lugn och genuin miljö och får en stor del bofasta grannar, samtidigt som du har närhet till service.

 

Uppe i bergen blir det kallt på senhösten och vintern. Se till att välja ett boende med värme, eller att det går att installera någon form av värmesystem.