We are an amazing agency
By combining real estate expertise with in depth destination knowledge we take you one step ahead - welcome to the Homebase Spain Experience!
Read More →

Subscribe to our news, we promise not to overload your mailbox

* indicates required
Hänt på bloggen
 

Strand & Hav!

Det finns massor av byar längs kusten att välja emellan. De har olika karaktär, och prisnivåerna skiljer därefter.

Vissa byar har utvecklats till mass-turism orter medan andra har fått behålla mer av sin ursprungliga karaktär. I jämförelse med badorterna i södra Spanien är de i Katalonien inte alls så hårt exploaterade. Du ser mer av låg, äldre stadsbebyggelse och mindre av höga hotellkomplex. Många av byarna bjuder på en genuin spansk småstadsmiljö istället för en turistresort. Det finns gott om natur, turisttrycket/andelen utlänningar är generellt litet lägre och andelen yrkesarbetande spansk befolkning är större.

 

Några orter är populära bland spanjorerna själva men har ännu inte hunnit upptäckas av så många utländska köpare. Här kan du hitta prisvärda boenden!

 

Det går tåg längs hela kusten. Vill du slippa ha bil ska du bo på gångavstånd från en tågstation och byns centrum eller försäkra dig om att det finns en vältrafikerad busslinje i närheten av ditt boende.

 

Hiss eller inte? Det är inte så vanligt att husen har hiss. Tänk efter hur många trappor du kommer att orka gå i när du kommer hem från stranden eller ska upp med matkassarna. Det som verkar som en bagatell när du tittar på en lägenhet på vinterhalvåret kan bli en helt annan femma i din sommarvardag.

 

I Spanien äger du din lägenhet och betalar bara en liten avgift till föreningen, för trappstädning och löpande underhåll. När det är dags att göra större reparationer eller ombyggnader i fastigheten beslutas det på stämman och varje lägenhet bidrar till investeringen beräknat utifrån sin andel baserat på bostadens yta (bostadsyta plus andel av allmänna utrymmen). Kontrollera med föreningen i fastigheten om någon större reparation/ombyggnad är planerad och vilket belopp som i så fall kommer att belasta den aktuella lägenheten.